YouSee tager næste skridt på indholdsmarkedet

Published by Ib Konrad Jensen on

I efteråret var det mode- og livsstiluniverset ChriChriTV, og nu er det så YouSee Comedy, et egenproduceret univers med kendte navne fra den hjemlige comedy-scene. Landets største tv-distributør er efter et langt tilløb og mange overvejelser begyndt at bevæge sig ind på indholdsmarkedet, reelt i konkurrence med de broadcastere, som historisk har været selskabets eneste og vigtigste indholdsleverandører.

”Vores strategi er, at vi skal mere aktivt ind i indhold, og det her er vores næste skridt, efter vi i efteråret fik ChriChriTV. Vi ønsker at kunne samle alt indhold på tværs af alle platforme, men det skal ikke kun være andres indhold, vi skal også have noget, som er vores eget, og som kunderne ikke kan få andre steder” siger Christian Morgan, mediedirektør i YouSee.

YouSee Comedy gik i luften den 1. maj og byder fra begyndelsen bl.a. på nye afsnit fra serien ’Dybvads Sofa’, et satireprogram med Magnus og Emil Millang kaldet ’Hva’ fanden’ samt, hvad der beskrives som et humoristisk hverdagsdrama i otte afsnit med titlen ’29’ om to 29-prige, der netop er blevet singler. De medvirkende er Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, der stod bag ’Generation SoMe’ og ’YouTuberne’ på DR3.

Gode erfaringer
Christian Morgan siger, at YouSee går efter et indhold, som lægger sig mellem traditionelt tv-indhold og det meget korte format, som ofte præger on demand indhold på nettet.

“Vi er glade for samarbejdet omkring ChriChriTV, som er et spændende brand for YouSee. Vi har dog også lært nogle ting. Blandt andet har de helt korte formater, typisk under 10 minutter, ikke været så populære hos os, som de er hos Christiane selv. Forbrugsmønsteret på vores platform ligner stadig mere det, vi kender fra traditionelt tv, hvor folk leder efter en lidt længere underholdningsoplevelse.”

To andre serier er allerede under produktion. Det er en reportageserie med de tidligere DR-værter Esben Bjerre Hansen og Peter Falktoft, som har påtaget sig opgaven med at tegne ’et humoristisk portræt af Kina og de danskere, der lever i det’. Den anden er en komedieserie, ’Melvin’, hvor man følger en afrikansk fodboldspiller, spillet af Melvin Kakooza, der er hentet til landet for at redde en mindre fodboldklub fra konkurs.

I løbet af året får ’29’ en sæson to med titlen ’30’, hvor hovedpersonerne er blevet et år ældre og nu slås med udfordringen med at være kommet i 30’erne.

Styrket kundeposition
”Det er eksperiment, men der ikke tvivl om, at hvis vores indholdsposition skal betyde noget og skal rykke på kundeoplevelsen, så skal det ikke bare være lidt add-on. Så vi vil udvikle det her, og der kommer flere ting i løbet af året,” siger Christian Morgan.

YouSee Comedy har en række danske stand-up’er blandt bidragyderne.

Beslutningen om at satse strategisk på indhold blev truffet i TDC-koncernen for mere end et år siden efter længere tids interne overvejelser. Det britiske teleselskab British Telecom valgte for et nogle år siden at opkøbe tv-rettighederne til bl.a. Champions League, men TDC har flere gange blankt afvist enhver snak om at købe sports-rettigheder som en genvej til indhold.

USA’s største kabel-operatør Comcast har over to omgange opkøbt og fået fuld kontrol med tv- og filmselskabet NBC Universal og befinder sig for tiden i en budkamp om tv-selskabet SKY, der har omkring 23 millioner kunder i Europa.

Uberørt af aflyst MTG-fusion
Ifølge Christian Morgan var planerne om YouSee Comedy på plads, inden TDC A/S i januar annoncerede en fusion med den svenske underholdningskoncern MTG. Fusionen blev som bekendt droppet, da en gruppe danske pensionskasser og en australsk investeringsfond kort efter fremsatte et opkøbstilbud, som selskabets bestyrelse valgte at anbefale til aktionærerne.

Christian Morgan ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt planerne om at investere i indhold kan blive påvirket af det nye ejerskab.

Delte rettigheder
YouSee og de medvirkende kunstnere deler rettighederne til programindholdet således, at YouSee har et eksklusivt ’visningsvindue’, hvor indholdet alene er tilgængeligt for kunder med tv-pakker hos YouSee. Herefter har kunstnerne mulighed for selv at tilbyde deres produktioner på egne platforme. Der er ikke planer om, at videresælge indhold til udsendelse hos tv-stationer.

YouSee Comedy produceres af produktionsselskabet Drive Studios, der også står bag ChriChriTV.