Ny BFE-formand: DR skal være lokomotiv for tv-branchen  

Published by Ib Konrad Jensen on

Branchen ForbrugerElektronik, BFE, har valgt ny formand, den 47-årige adm. direktør for Waoo, Jørgen Stensgaard. Han afløser Ole Fruekilde Madsen, Stofa, der trådte tilbage kort før jul.

Jørgen Stensgaard tiltræder netop, som Folketingets partier står over for at indlede forhandlingerne om et nyt medieforlig.

”Det er et forlig, som kan komme til at betyde rigtig meget for både vores medlemmer og tv-branchen som helhed. BFEs medlemmer er med en årlig betaling på ca. 4,5 mia. kr. den klart største bidragyder til produktionen af dansk indhold på tv og radio. Det kan komme under pres, hvis ikke Folketinget er opmærksom på at skabe lige vilkår mellem danske og udenlandske aktører,” siger han.

BFE-formanden peger på, at amerikanske streaming-giganter i øjeblikket har mere lempelige vilkår end danske tv-udbydere i forhold til bl.a. rettighedsbetaling og forbrugerbeskyttelse.

Jørgen Stensgaard efterlyser også et mere fokuseret DR i et nyt medieforlig.

”Efter vores opfattelse vil det være en fordel for alle, hvis DR koncentrerer sig om ’kerne public service’, dvs. nyheder, dokumentar, drama og kultur. Vi mener også, der er behov for, at DR i højere grad betragter de kommercielle aktører som medspillere. DRs rolle er at være lokomotiv for den samlede værdikæde frem for at optræde som konkurrent,” siger Jørgen Steensgaard.

BFE er brancheorganisation for aktørerne på to af de store markeder inden for medier og underholdning, nemlig radio- og tv-udbydere som YouSee, SE/Stofa Boxer, Canal Digital og Waoo samt producenter og importører af forbrugerelektronik som fladskærme, musikanlæg m.v.

Categories: Nyheder