IFA: Det forbundne hjem vokser i alle henseender

Published by admin on

IFA i Berlin

IFA i Berlin

Ligesom biler og hårde hvidevarer indgår som vigtige elementer i udviklingen af forbrugerelektronik – det vil kunne ses 2.-7. september i Berlin

IFA fra 2. til 7. september i Berlin sættes fokus på det forbundne hjem. Og slår på, at også skærme til HDR, film på UHD Blu-ray-skiver, 3D-lyd og musikstreaming, Virtual Reality-udstyr, 3D-printere, skannere samt sensorer er andre vægtige områder. (Foto: Erling Madsen).

Tendensen er fortsat klar: Dét, at vi vil være forbundet elektronisk, er i fokus, ligesom biler og hårde hvidevarer indgår som vigtige elementer i udviklingen af forbrugerelektronik.

Og der er stor interesse for at vise nye produkter frem, skriver BFE’s nyhedsbrev DIGImail.

Senest bekræftet af Europas største forbrugerelektronikudstilling, IFA i Berlin, som nu melder alt udsolgt fire måneder før åbningen.

10.000 ekstra kvadratmeter
I år bliver udstillingen endnu større. I fjor var der omkring 1.500 udstillere, som boltrede sig på omkring 150.000 m², som blev besøgt af 245.000 fagfolk, presse og forbrugere, da udstillingen i weekenden er åben for alle interesserede.

I år suppleres med 10.000 m2 B2B: IFA Global Markets på Station Berlin 20 minutters shuttlebus-transport fra IFA.

Ifølge Jürgen Boyny, som er Global Director i GfK, vil udviklingen i år betyde endnu flere forbundne enheder. Ikke mindst smartphone som vil vokse 7 % i salg – plus at der sælges et hav af andre enheder koblet på Internet of Things.

– Denne »forbundenhed« giver mulighed for helt nye og innovative applikationer, eksempelvis til intelligente hjem, registrering af sundhed og fitness og mobilbetaling. Forbrugerne er kun i den indledende fase af Internet of Things, siger Jürgen Boyny.

Hovedtalerne viser hvordan tingene hænger sammen
At det forbundne er i fokus og breder sig over flere områder, ses også af, at IFA annoncerer to key note-talere til åbningen; begge kan tages som udtryk for, hvordan forbrugerelektronik smelter sammen med andre kategorier:

Den ene er CEO Karsten Ottenberg fra hvidevare-firmaet BSH, som vil fortælle om det forbundne køkken. Den anden er bestyrelsesformand Dieter Zetsche fra bilfirmaet Daimler, og han er også chef for bildivisionen i Mercedes-Benz.

IFA slår også på, at følgende områder vil være i fokus i år fra 2. til 7. september: Skærme til HDR, film på UHD Blu-ray-skiver, 3D-lyd, musikstreaming, Virtual Reality-udstyr, 3D-printere, skannere samt sensorer – alle sammen elementer, der spiller med i det forbundne hjem.

Categories: Nyheder