Elektronikhandlen venter rekordsalg i julen

Published by Ib Konrad Jensen on

Vanen tro bliver der fyldt godt op med hårde pakker under juletræet i år. Så godt, at forhandlerne af computere, spilconsoller, lydanlæg og anden elektronik venter rekordhandel i år.

“Som det ser ud i øjeblikket, bliver 2016 den hidtil største jul målt i omsætning. Sidste år satte vi rekord, men det bliver overgået i år,” siger adm. direktør Peder Stedal, Elgiganten.

Samme optimisme finder man hos en anden af de store elektronikforhandlere, Power.

“Vores julesalg er kommet fantastisk fra start og trods et rekordsalg til Black Friday,” siger salgschef Simon Frølich, Power.

Lyd-enheder er blandt de mest populære gaveindkøb – de små trådløse bluetooth-enheder til at supplere smartphone ligger i et attraktivt prisleje til teenage-gaver – og her ser det ud til, at forbrugerne er rede til at bruge lidt mere på gaverne i år.

“Salget ligner for os et klassisk julesalg, vi ser dog at folk i stigende grad går efter de lidt dyre mærkevarer fra bl.a. Bose, B&O Play osv.,” siger Simon Frølich.

Allerede tidligt på året blev det spået, at Virtual Reality-enheder kunne blive det helt store julehit. Og selv om udbuddet af VR-indhold stadig er begrænset, er lysten til at stikke hovedet ind i den virtuelle verden udtalt. Det gælder både i forhold til efterspørgslen efter den prisbillige Gear VR fra Samsung og de dyrere HTC Vive og Sony VR.

Samsung Gear VR markedsføres af bl.a. mobilselskaberne bundlet med en Samsung mobil, men resultatet er ifølge Samsung ikke kun stort salg af VR-brillen men også det særlige 360 graders VR-kamera.

”Vi har set en stigende interesse for vores Gear VR produkt i december, så rigtig mange vil opleve at få et par VR briller til deres Samsung-telefon. Desuden er interessen for vores Gear 360 steget markant op til jul, og vi må desværre melde udsolgt flere steder,” siger Samsungs danske landechef Claus Holm.

Hos Elgiganten og Power konstaterer man samstemmende, at forventningerne om stort julesalg af VR-udstyr ser ud til at blive indfriet.

“Jeg tror, det bliver et stort julehit. Vi kan i hvert fald konstatere, at der er godt gang i salget af VR-udstyr,” siger Peder Stedal.

Mens HTC Vive er ude i butikkerne, må køberne af Sonys VR-brille væbne sig med en vis tålmodighed. Da Sony VR kom til salg i november, måtte producenten melde udsolgt stort set med det samme, og danske købere må vente til anden halvdel af januar med at få leveret hardwaren.

Også Power mærker efterspørgslen på VR-udstyr.

“VR-udstyret har fået en god start. Til trods for det lidt svage udbud af indhold og spil, så er det stadig en flot procentdel af de kompatible produkter, der sælges med VR-udstyr herunder især Playstation,” lyder det fra Simon Frølich.

Categories: Nyheder